Plan om panden bij Diemerplein in centrum Diemen te slopen

De eigenaar van het bouwblok Wilhelminaplantsoen 3-5/Burgemeester Bickerstraat 50, de panden tegenover het Diemerplein waar voorheen makelaarskantoor De Jager en de ABN AMRO-bank waren gevestigd, is van plan het huidige pand te slopen en hiervoor in de plaats vervangende nieuwbouw te realiseren. In die panden zitten inmiddels een sportschool en een kinderopvang. De eigenaar wil 16 tot 18 appartementen bouwen met in de ´plint’ van het gebouw ruimte voor maatschappelijke of dienstverlenende voorzieningen. B&W willen in eerste instantie niet aan het plan meewerken omdat het niet voldoet aan de randvoorwaarden. ‘Wel staat de gemeente positief tegenover herontwikkeling van deze locatie en het toevoegen van woningen. Maar wel onder bepaalde voorwaarden. Daarom wordt een handreiking gedaan waaronder planologisch gezien medewerking wel denkbaar zou kunnen zijn,’ aldus de besluitenlijst van B&W.

(archieffoto)