Gemeente Diemen ´ontstemd´ over extra vlieglawaai Schiphol

De gemeente Diemen is ontstemd over het besluit om juist in de zomermaanden onderhoud toe te staan aan de Zwanenburgbaan van Schiphol. De gemeente deelt de zorgen van bewoners over de toename van vliegtuigen over Diemen die dit met zich meebrengt, aldus een verklaring naar aanleiding van berichten op diemerkrant.nl over meer vlieglawaai in Holland Park en omliggende wijken. Diemen zal dat samen met de andere regiogemeenten aangeven in een brief aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Door aanvullend onderhoud aan de Zwanenburgbaan wordt tot en met september de Buitenveldertbaan meer ingezet voor landende vliegtuigen. Dit kan meer hinder voor bewoners in Diemen geven. In de brief geven de gemeenten aan dat hiermee de omgeving onnodig wordt belast met extra vliegverkeer, terwijl de afspraak is dat het onderhoud niet in de zomerperiode plaatsvindt. Ook schrijven ze dat de voorbereiding en communicatie over dit onderhoud niet goed is verlopen en dat dit in de toekomst beter moet worden georganiseerd.