Chaotische verkeerssituatie rond Diemen dit weekend

Diemen – De verkeerssituatie in en rond Diemen dreigt dit weekend chaotisch te worden door een afsluiting van de A10 Oost (binnenring) bij knooppunt Watergraafsmeer. Verkeer vanaf de A10 Noord (Zeeburgertunnel) wordt bij het knooppunt in Diemen-Noord de A1 opgestuurd. Dat verkeer moet via het knooppunt Diemen omrijden naar de A9. Rijkswaterstaat bevestigt daarnaast dat ook de verbinding van de A1 naar de A10 Oost het hele weekend is afgesloten. Ook verkeer op die route moet zijn weg vervolgen via de A9/Gaasperdammerweg. Bij vorige afsluitingen bleek een flink aantal automobilisten via de afritten naar Diemen een weg door de gemeente te zoeken. Verkeer uit bijvoorbeeld Diemen-Noord naar Amsterdam zal ook door het centrum van de gemeente moeten rijden. Verder is de A10 ook afgesloten tussen knooppunt Amstel en de oprit S108.