Distributiecentrum3eDiem

Distributiecentrum en recreatie in plannen voor Over-Diemen

Aan de oever van de Derde Diem in Over-Diemen komt een distributiecentrum voor goederen die bestemd zijn voor bedrijven en inwoners van Amsterdam en omgeving. Die goederen worden aangevoerd met grotere vrachtwagens en kunnen dan vanuit Diemen met kleinere voertuigen worden gedistribueerd. Het project is een initiatief van Depot Diemen bv dat daarmee aansluit op de voltooiing van de S114, de weg tussen Diemen en IJburg. De plannen op het terrein van de voormalige olieopslag van de Nuon-centrale omvatten ook een pier met watersportfaciliteiten in de Derde Diem, de Ponyclub die verplaatst wordt uit IJburg en een betere aankleding van Ford Diemerdam. Het distributiecentrum zelf kan dienen als zonnecentrale. De plannen moeten nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad die er op 14 september over praat