ViaAmsterdam Hostel

ViaAmsterdam Hostel in Diemen klaar voor gasten

Het eerste Via-hotel in Nederland, VIA-Amsterdam in Diemen, is door bouwer Van Wijnen overgedragen aan de eigenaar. Van Wijnen heeft dinsdag de sleutel ”abseilend” uitgereikt aan de Engelse opdrachtgever. Het hostel telt 170 kamers met alles bij elkaar 744 bedden en beschikt over een restaurant, een cinemaroom en andere voorzieningen. Het Diemense hostel op bedrijvenpark Bergwijkpark-Zuid is vooral gericht op grote groepen mensen en backpackers die er voordelig kunnen overnachten in de buurt van Amsterdam. VIA zet met dit project de eerste stap op de Nederlandse markt. Het hostel zou begin september ook de eerste gasten ontvangen maar boeken via de site van VIA lijkt nog niet mogelijk.
Op de foto v.l.n.r. Sjoerd Pronk (Van Wijnen), Yuval Herrmann en Cyril Ogunmakin (VIA) en Steven de Vlugt (Van Wijnen). Foto Brian Elings