Kinderburgemeesters

Diemen krijgt dag voor kinderburgemeesters

Diemen gaat in 2018 de Landelijke dag voor kinderburgemeesters organiseren. De gemeente heeft het stokje overgenomen van Delft dat kinderparticipatie belangrijk vindt en daarom ook een kinderburgemeester wil aanstellen. In Diemen heeft burgemeester Boog vorig jaar een oproep gedaan voor die functie. Inmiddels is Marit Engelberts de tweede kinderburgemeester van Diemen. Zij heeft afgelopen schooljaar onder andere het onderwerp ‘pesten’ bij de scholen onder de aandacht gebracht. Diemen kent verder ook een kinderraad die gedurende het schooljaar diverse projecten aanpakt en wordt betrokken bij onderwerpen vanuit de gemeentelijke organisatie met betrekking tot jeugd. Binnenkort gaat de burgemeester praten met Kinderrechten.nl om gezamenlijk een leuk en inspirerend programma voor de landelijke dag voor kinderburgemeesters 2018 te bedenken waar ook de kinderraad bij betrokken zal worden.