Glasvezel Diemen

Glasvezel in heel Diemen op de agenda

De aanleg van glasvezel in heel Diemen is opnieuw terug op de agenda. In 2013 is al eens onderzocht of het mogelijk was om Diemen van glasvezel te voorzien maar dat bleek toen mogelijk te duur voor de gemeente. De raadsfractie van D’66 wil glasvezel echter opnieuw op de agenda zetten. Er komen namelijk regelmatig verzoeken van bewoners om bij de herinrichting van wijken ook naar de aanleg van glasvezel te kijken. ‘In de huidige maatschappij is internet de meest belangrijke vorm van communicatie, met name voor veel (kleine) ondernemers,’ stelt de D’66 fractie in een motie. Daarin wordt gevraagd om met een zo realistisch mogelijke schatting te komen van zowel de kosten als de termijn waarop heel Diemen voorzien kan zijn van glasvezel. De partij stelt dat de gemeente weliswaar zelf geen glasvezelkabels aanlegt maar wel marktpartijen, kabelbedrijven, internetproviders en inwoners bij elkaar kan brengen. De motie komt bij de tweede ‘ronde’ van de begrotingsbehandeling in de raad in stemming.