Holland Park

Holland Park krijgt alleen kleine winkels

Holland Park krijgt alleen kleine winkels met een oppervlakte van maximaal 150 vierkante meter. In totaal is in de plannen voor de grote nieuwbouwwijk in Diemen-Zuid 1.000 vierkante meter aan winkelruimte gepland. ‘’We denken daarbij dan aan een bakker of slager, er is geen ruimte voor een supermarkt. Bewoners van Holland Park kunnen winkelen in Diemen-Zuid of het Diemerplein. We willen niet dat nieuwe winkels het huidige winkelbestand in Diemen gaan ondermijnen,’’ aldus wethouder Jeroen Klaasse van economische zaken desgevraagd. De projectontwikkelaar van Holland Park zal verder bepalen hoe die winkelruimten worden ingevuld. Het is overigens wel mogelijk dat de vestiging van Albert Heijn in Campus Diemen-Zuid vergroot wordt, al dan niet in de uitbreiding van de campus. Die AH-supermarkt wordt ook veel gebruikt door bewoners van Holland Park.