Diemen Vluchtauto

In Diemen uitgebrande auto was vluchtwagen

Een auto die op 4 september in brand werd gestoken op de Griend in Diemen-Zuid blijkt de tweede vluchtauto die gebruikt is bij de liquidatie op Ergin Basacki, die maandag 28 augustus werd dood geschoten op de Prins Hendrikkade in Rotterdam. De auto, een KIA Rio, blijkt een Amsterdamse huurauto te zijn. Via het verhuurbedrijf is de identiteit van de huurder wel achterhaald, maar onduidelijk is of de huurder ook de gebruiker was van de auto die fatale nacht in augustus. De auto was uitgerust met een track & trace systeem.  In Opsporing Verzocht toont de politie dinsdag 7 november de route die de auto’s hebben gereden en de stops die zijn gemaakt. Hopelijk zijn er getuigen die op deze stops de verdachten hebben gezien, aldus de politie. Opsporing Verzocht is te zien op NPO1 om 20.30 uur en wordt herhaald op woensdag 8 november op NPO2 om 11.20 uur.