Terrorisme oefening

Terrorisme-oefening mogelijk te horen in Diemen

Een grote terrorisme-oefening in Amsterdam op 8 en 9 november is mogelijk ook in Diemen te horen. Eén van de oefenlokaties is het Zeeburgereiland, niet ver van Diemen-Noord. De oefening wordt gehouden door de gemeente Amsterdam, politie, brandweer, ambulancediensten en andere instellingen. Aan de oefening doen figuranten mee en er wordt gebruik gemaakt van oefenmunitie. Ook de crisisorganisatie in het stadhuis en op het hoofdbureau van politie oefent mee. Op dit moment zijn er overigens geen concrete aanwijzingen dat Amsterdam doelwit wordt van een aanslag, maar de gemeente en de hulpdiensten bereiden zich hier wel al langere tijd op voor, laat de gemeente Amsterdam in een verklaring weten. Oefenlokatie Zeeburgereiland:  https://www.google.nl/maps/dir/52.3716361,4.9726336//@52.3712906,4.9722447,19z?hl=nl