Politiebureau Diemen

Diemen scoort veel in het criminaliteitsnieuws

Diemen staat de afgelopen weken regelmatig voorop in het criminaliteitsnieuws. Op 8 november hield een arrestatieteam met een flink aantal voertuigen twee mannen aan in een auto op de Verrijn Stuartweg in het gelijknamige bedrijventerrein. De auto was betrokken bij een ruzie in Amsterdam Oost waarbij vermoedelijk een vuurwapen was getrokken. Dezelfde dag vond een steekpartij plaats op Nienoord. Daarvoor rukte oorspronkelijk ook de ambulancehelicopter uit maar het slachtoffer bleek uiteindelijk maar licht gewond. De politie heeft een verdachte aangehouden. Eerder al werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een auto die op 4 september brandend werd aangetroffen op de Griend in Diemen-Zuid. Die auto was gebruikt als vluchtwagen bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam. Bij dat al staat ook de fatale en aangestoken brand in de studentenflats nog steeds in de aandacht, zowel door de recente rapportage van B&W als door de aanhouding van verdachten en de rechtszaken tegen hen.