actie ontruiming

Actie tegen ontruiming vluchtelingen in Diemen

Sympathisanten van een groep vluchtelingen die momenteel onderdak vindt in gekraakte kantoren van de organisatie Arq aan Nienoord in Diemen hebben opgeroepen tot een actie tegen de ontruiming. De zogenaamde Diemengroep van het vluchtelingencollectief Wijzijnhier heeft te horen gekregen dat ze de panden aan Nienoord 2 en 5, dat is naast nieuwbouwwijk Holland Park, vrijdag de 17e dienen te verlaten. Dat betekent volgens hen dat ze daardoor voor de zoveelste keer op straat komen te staan. De groep heeft al eerder een beroep gedaan op de gemeenteraad om hen te helpen. De vluchtelingen hebben daarom zelf al aangekondigd niet vrijwillig te zullen vertrekken. Op sociale media zoals Facebook en Twitter wordt nu opgeroepen hen daarbij te steunen. Nadere informatie op www.indymedia.nl