Campus Diemen-Zuid

Eerste paal uitbreiding Campus Diemen Zuid 

De eerste paal voor de uitbreiding van Campus Diemen Zuid wordt op vrijdag 17 november geslagen. Die expansie omvat 774 appartementen, commerciële ruimten, voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. De Amerikaanse eigenaar van de campus Greystar heeft bouwonderneming Van Wijnen geselecteerd als ontwikkelaar en aannemer.
Naast de uitbreiding van het aantal studentenkamers komen er ook appartementen voor short stay en young professionals. Deze laatste groep bestaat uit pas afgestudeerden die aan het begin van zowel hun woon- als zakelijke carrière staan. Bij de uitbreiding is er veel aandacht voor gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een wasserette en een binnentuin, voor de bewoners. De eerste paal zal worden geslagen door burgemeester Erik Boog samen met Eelko Korteweg van Greystar en Marcel Mulder van Van Wijnen.