Saan Diemen

Saan Diemen zet uniek kunstwerk op z’n plek

Koninklijke Saan uit Diemen heeft een enorme uitvoering van de bekende Delftsblauwe voorstelling ‘Kussend Paar’ verhuisd van Hoofddorp naar Amsterdam en daar geplaatst bij de Hempont. Het mannetje en het vrouwtje, die samen 6700 kilo wegen, stonden in Hoofddorp waar ‘het grootste liefdeskoppel van Nederland’ de afgelopen twee jaar is bedacht en gebouwd door kunstenaar Saske van der Eerden in samenwerking met BRIGHT UP.
De giga beelden van Kissing Couple XXXL zijn beide bijna tien meter groot (ongeveer drie verdiepingen hoog) en daarom met bijzonder transport over de weg naar hun eindbestemming getransporteerd. Op de eindbestemming stond een telekraan van Saan klaar om de beelden op de juiste positie te hijsen. Op 14 december zijn de sokkel en het terrein rond de beelden ook gereed en wordt het beeld officieel onthuld. ‘’Het kunstwerk geeft allure aan de omgeving en voorbijgangers kunnen hier hun blijdschap en liefde delen,’’ schrijft een trots Saan.