Slaom Muiderstraatweg

‘Nieuwe’ Muiderstraatweg komt deels in gebruik

De nieuwe Muiderstraatweg langs Plantage de Sniep in Diemen komt langzaam maar zeker in gebruik. Donderdag 11 januari wordt een deel van de zuidelijke rijbaan opengesteld voor het verkeer. Het verkeer dat Diemen in rijdt, blijft voorlopig nog over de tijdelijke omleiding rijden. ZIUT legt momenteel de laatste onderdelen van de openbare verlichting aan zodat die ook op tijd klaar is.
Door het verkeer deels op deze nieuwe baan te zetten komt er ruimte om het trottoir met de parkeerplaatsen aan te brengen voor de nieuwe bewoners aan de Keulse Vaart. De eerste bewoners daar worden eind januari verwacht. De gemeente vraagt weggebruikers om de snelheid aan te passen volgens de aangegeven bebording en andere weggebruikers rustig de tijd te gunnen om de nieuwe situatie te bekijken.