Minder leegstand

Veel minder leegstand kantoren in Diemen

De leegstand bij kantoren in Diemen is in het net afgelopen jaar weer fors gedaald. Eind december stond er nog 10.602 vierkante meter kantoorruimte leeg, dat is 42 procent minder dan een jaar eerder. Diemen vertoont daarmee de op vier gemeenten na sterkste terugloop in heel Nederland, blijkt uit een overzicht van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Het percentage leegstaande kantoren in Diemen is daarmee uitgekomen op iets minder dan zes procent, één van de laagste cijfers van het land. In Diemen is de afgelopen jaren veel kantoorruimte gesloopt, bijvoorbeeld om plaats te maken voor de nieuwbouwwijk Holland Park, of omgebouwd tot studentenwoningen zoals bij de Campus Diemen-Zuid of tot hotel zoals Via Hostel in Bergwijkpark-Zuid.