Werken spoor Diemen

Werken aan het spoor rond Diemen afgerond

De vele werkzaamheden aan de spoorlijnen rond Diemen zijn afgerond. ProRail heeft de afgelopen tijd de hogesnelheidswissels op deze lijnen vervangen. Daardoor was het normale treinverkeer tijdens veel weekenden gestremd en werd vervangend busvervoer ingezet. Maar die problemen zijn volgens een woordvoerster van ProRail nu voorbij. ‘’Hinder voor reizigers en goederenvervoer hebben we geprobeerd tot een minimum te beperken. Maar we snappen dat dit heel vervelend voor mensen kan zijn. Vandaar dat we tijdens de buitendienststelling op verschillende werkplekken tegelijk bezig waren. Dit belangrijke knooppunt is nu weer volledig in gebruik. Zo kan het  treinverkeer weer op maximale snelheid (140 km per uur) vanuit het noorden en oosten – via Diemen – Schiphol en Amsterdam bereiken. Voor reizigers en het goederenvervoer betekent dit kortere reistijden.’’