Picnic Diemen

‘Vacatures bij Picnic waar mogelijk voor Diemenaren’

De job-hunter van de gemeente Diemen legt contact met online-supermarkt Picnic om te praten over mogelijke banen voor Diemenaren. ‘’De insteek is dat zoveel mogelijk Diemenaren worden geplaatst op vacatures. Er is echter geen exclusief recht voor inwoners van Diemen,’’ stelt B&W in antwoord op vragen van de Ouderenpartij Diemen over de komst van een distributiecentrum van Picnic naar Diemen. ”De job-hunter heeft daarbij speciaal aandacht voor oudere werklozen en zal kandidaten uit deze doelgroep onder de aandacht brengen van Picnic”, aldus het college.
Picnic heeft aangekondigd dat het in het voormalige pand van Proost & Brandt op Stammerkamp 11.000 m2 heeft gehuurd voor een distributiecentrum. Dat zou aan 300 mensen werk moeten bieden. Wel kreeg Picnic onlangs van FNV Young & United de Gouden Betonmix uitgereikt, een ‘aanmoedigingsprijs’ voor het geven van meer zekerheid aan werknemers en duurzaamheid. Picnic heeft nu uitzendkrachten in dienst en velen van hen werken niet langer dan drie maanden voor het bedrijf, stelt de vakbond.