Auto gepakt Diemen

Auto geramd door twee treinen, geen gewonden

Op de overweg bij station Diemen is woensdagavond een auto aangereden door twee treinen. De inzittenden hebben de auto, die op het spoor tot stilstand was gekomen, tijdig kunnen verlaten en zijn ongedeerd gebleven. Ook in de beide treinen zijn geen gewonden gevallen. Wel is een grote ravage aangericht. Politie en andere hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse terwijl ook de traumahelicopter was opgeroepen. Het treinverkeer tussen Weesp en Amsterdam is door het incident lange tijd gestremd geweest.
De politie van Diemen stelt dat de auto midden op de overweg tot stilstand kwam ‘door een nog onbekend gebrek dat de bestuur bijna fataal werd’. De bestuurder en zijn passagier konden net op tijd hun auto verlaten voordat die auto met hoge snelheid werd geraakt door de eerste trein. Een paar seconden later ramde de tweede trein uit de andere richting ook met hoge snelheid het stilstaande voertuig.     update 11 januari 09.00