Ouderenpartij Diemen

Ouderenpartij Diemen mag naam gebruiken

De Ouderenpartij Diemen hoeft haar naam niet te veranderen. De Amsterdamse Partij van de Ouderen had bij de Raad van State bezwaar gemaakt omdat die naam te veel leek op de PvdO maar dat beroepsschrift is verworpen. Volgens de Raad van State is er voldoende onderscheid tussen de twee namen.  In december namen de twee raadsleden van de toenmalige PvdO in Diemen afstand van die naam en zijn ze verder gegaan als Ouderenpartij Diemen. Fractievoorzitter en lijsttrekker Peter Prins: “Met onze nieuwe naam Ouderenpartij Diemen hebben we een goede uitgangspositie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. De Raad van State heeft het besluit van het Centraal Stembureau van de gemeente Diemen niet vernietigd. We kunnen nu optimaal verder gaan met ouderen een stem te geven in de gemeentepolitiek. Mocht de Amsterdamse PvdO alsnog een kandidatenlijst in Diemen indienen, dan weet iedereen dat dit geen Diemense partij is. We hebben in Diemen een -bijna natuurlijke- weerstand tegen Amsterdammers die in Diemen de dienst willen uitmaken.”