Overval Diemen

Burgemeester Diemen sluit wietwoningen

Burgemeester Boog van Diemen heeft twee woningen voor drie maanden gesloten omdat er wietplantages zijn aangetroffen. Het eerste geval betreft een pas opgeleverd en niet bewoond appartement aan de Piet Mondriaansingel in de nieuwe wijk Holland Park, Diemen Zuid, waar de politie circa 200 hennepplanten aantrof. In een andere woning aan de Prinses Beatrixlaan zijn ruim 400 hennepplanten aangetroffen. Daar kon de politie ook drie verdachten aanhouden. Beide plantages zijn ontdekt na tips van buurtbewoners. De aanwezigheid van een hennepkwekerij kan leiden tot onveiligheid voor de omgeving vanwege overlast, brandgevaar en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beƫindigen zijn de woningen per direct voor drie maanden gesloten, aldus een persbericht van de gemeente.