Omgeblazen sporthal Diemen

Omgeblazen blaashal komt niet meer terug

De blaas-sporthal die stond op het terrein van SV Zeeburg naast de ‘gewone’ sporthal aan de Prins Bernhardlaan in Diemen is donderdag door de storm omgeblazen en onherstelbaar beschadigd. De blaashal komt dan ook dit seizoen niet meer terug, heeft wethouder Jeroen Klaasse van sport in de gemeenteraad meegedeeld. Hij stelde daarbij dat tijdig voor de storm leeg laten lopen van de blaashal het wegblazen niet had kunnen voorkomen. ”Zo’n lege blaashal wordt nog veel eerder door de storm gepakt.” De gemeente zoekt samen met de betrokken sportverenigingen naar oplossingen in de Sporthal Diemen, de Duranhal en eventueel op andere lokaties. ‘’We hopen daarbij ook op de medewerking en solidariteit van de andere sportverenigingen in Diemen,’’ aldus Klaasse. Diemen heeft al langere tijd een tweede permanente sporthal op het programma maar realisatie daarvan kan nog geruime tijd duren.