OBA naar Omval

Bibliotheek Diemen mogelijk naar Omval

De openbare bibliotheek OBA Diemen en Theater de Omval gaan onderzoeken of de bibliotheek in de Omval gevestigd kan worden. Dat zou passen in het verder optimaliseren van het gebruik van dat gebouw, staat te lezen in de Cultuurnota van de gemeente Diemen. B&W zeggen ook voorstander te zijn van een zo optimaal mogelijk gebruik van gemeentelijke gebouwen. Het college ziet in het onderbrengen van de bibliotheek, nu nog gevestigd aan het Wilhelminaplantsoen, een meerwaarde voor de Omval. De vraag is alleen wel of dat theater ook voldoende ruimte zou bieden om de bibliotheek in onder te brengen. ‘’De OBA heeft inmiddels veel ervaring met het delen van gebouwen en wij hebben er dan ook vertrouwen in dat er een gedegen en realistisch onderzoek zal plaatsvinden,’’ aldus het college.