cultureel aanbod Diemen

Cultureel aanbod in Diemen is goed bekend

Veel inwoners van Diemen zijn goed op de hoogte van het culturele aanbod. 93 procent kent Theater de Omval, driekwart is bekend met Schuilkerk De Hoop waar velen ook op de hoogte zijn van de concertserie en meer dan de helft kent ook de Historische Kring. Dat blijkt uit de Cultuurmonitor die de gemeente vorig jaar heeft laten houden. Meer dan de helft van de respondenten heeft het afgelopen jaar een bezoek gebracht aan een culturele instelling in Diemen zelf, met op de eerste plaats het bezoeken van een filmvoorstelling in De Omval. Mensen die niet in Diemen uit gaan doen dat meestal wel in Amsterdam. Daarnaast heeft ook één op de vijf van de respondenten een culturele activiteit zoals schilderen of fotografie beoefend. Een uitzondering vormt de lokale omroep RTV Diemen die maar weinig bekend is bij de Diemenaren.