Ouderenpartij Diemen

Ouderenpartij Diemen: vier uur in blauwe zone

De Ouderenpartij Diemen wil het parkeren in de blauwe zone uitbreiden van twee naar vier uur. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de Diemense ouderenpartij. ‘’Bezoekers van ouderen en mantelzorgers moeten zich nu vaak haasten als ze ergens op bezoek zijn. Ze hebben meer tijd als ze vier uur kunnen parkeren, zoals bij het Duran-zwembad en de Sporthal aan de Bernhardlaan nu al mogelijk is”, zegt lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Peter Prins. “Als het bezoek langer kan blijven, kan het een goed middel zijn tegen eenzaamheid”.
De Ouderenparij Diemen besteedt ook aandacht aan de toenemende verkeersdrukte. De ruimte voor voetgangers en fietsers moet groter worden: de Ouderenpartij Diemen pleit voor verbreding van de voet- en fietspaden op de Diemerbrug en de aanleg van een brug voor voetgangers en fietsers langs het spoorviaduct over de Weespertrekvaart. Verder pleit de partij voor meer sportvoorzieningen voor ouderen en gehandicapten in de openbare ruimte. De komst van hockeyvelden naar Diemen mag volgens deze partij niet ten koste gaan van andere sporten.