Daarom Duurzaam Diemen

Plannen voor energie Cooperatie in Diemen

Daarom Duurzaam Diemen heeft samen met Joop Saan het idee opgepakt om een energie coöperatie op te richten. Zo’n coöperatie brengt de vraag van particulieren die willen investeren in zonnepanelen en het aanbod van bedrijven die hun daken ter beschikking willen stellen bij elkaar. De initiatiefnemers zoeken mensen of bedrijven die daar al ervaring mee hebben om de ideeën verder uit te werken. De plannen komen verder aan de orde tijdens het Werkatelier van Daarom Duurzaam Diemen dat op dinsdag 6 en woensdag 7 februari wordt gehouden in het Saan Museum aan de Weesperstraat. Inmiddels hebben zich al meer dan 50 deelnemers voor die activiteit gemeld om mee te denken over en mee te doen aan concrete acties om Diemen nog duurzamer te maken en een actiegerichte duurzaamheidsagenda te maken.