Ambulance

Ambulancepersoneel houdt stiptheidsactie

Ambulancepersoneel in Amsterdam, waar ook Diemen onder valt, en de andere grote steden houdt maandag a.s. stiptheidsacties. De medewerkers houden zich strikter aan de regels, zoals de maximum snelheid en werk- en rusttijden. Ook worden de regels voor hygiene strikt nageleefd en worden bepaalde formulieren niet ingevuld. ‘’Door tekort aan personeel en daardoor tekort aan beschikbare ambulances, kunnen de medewerkers niet meer voldoen aan de wettelijke vereisten van paraatheid en het verlenen van goede zorg. De toegestane aanrijtijden voor ambulancevervoer worden niet meer voldoende gehaald, zoals de 15 minuten-grens bij spoed en de wachttijden voor ziekenvervoer nemen toe,’’ meldt FNV Zorg & Welzijn dat de acties organiseert. Bestuurder Fred Seifert: ‘’Deze werkzaamheden en richtlijnen klinken als heel normaal en zijn niet voor niets opgesteld, maar in de praktijk kunnen medewerkers zich hier nauwelijks aan houden vanwege de aanhoudende drukte op de ambulances.’’ De actiedag is de aftrap van een reeks waarbij andere regio’s later zullen aansluiten.