Diemen gasvrij

Diemen wordt ‘gasvrij’ maar nu nog niet voor nieuwbouw

Diemen wil op den duur dat nieuwbouw niet wordt aangesloten op het aardgas. Wethouder Ruud Grondel heeft daartoe samen met vertegenwoordigers van 24 andere gemeenten een intentie-overeenkomst getekend tijdens een Duurzaam Gebouwd Congres. Grondel deelt desgevraagd mee dat dat nog niet van toepassing is op actuele nieuwbouwprojecten zoals de zogenaamde Tramlus op Plantage de Sniep of The Post aan het Wilhelminaplantsoen in het centrum van Diemen. ‘’Het is een intentie voor nieuwe bouwprojecten. Afdwingbaarheid is er nog niet. De bal ligt bij het Rijk daarvoor,’’ aldus Grondel. Diemen wil wel met het ondertekenen van de intentieovereenkomst in regionaal verband een statement afgeven aan bouwondernemers en inwoners dat aardgasvrij de weg is die we vanaf nu willen inslaan. Het is de gezamenlijke ambitie om met de gebouwde omgeving uiterlijk in 2050 aardgasvrij te zijn.