Theater vergroot

Theater in Diemen moet mogelijk worden vergroot

Theater De Omval in Diemen moet mogelijk aan de achterzijde – bij het parkeerterrein – worden vergroot. Dat kan nodig zijn om in De Omval ruimte te scheppen voor de Openbare Bibliotheek. Beide instellingen willen graag onder één dak gehuisvest worden, zo benadrukten ze tijdens een debat in de gemeenteraad over de Cultuurnota. De Omval en OBA, die al nauw samenwerken, zijn dan ook aan het onderzoeken of een dergelijke ‘fusie’ mogelijk is maar dat stuit wel op een aantal vraagtekens. Ook in de raad werden kritische vragen gesteld, met name of er in de Omval wel ruimte is voor de collectie die OBA momenteel biedt aan het Wilhelminaplantsoen. De raad wacht de onderzoeken af voordat er verder over het onderwerp gesproken zal worden.