Veiligheid Diemerplein

Twijfels over veiligheid winkels Diemerplein

Het brandalarm in winkelcentrum Diemerplein in Diemen gaat zo vaak loos af, dat veel winkeliers of het winkelende publiek er niet meer op reageren. Bij brandalarm worden winkels niet meer ontruimd en blijft bijvoorbeeld ook de ondergrondse parkeergarage gewoon toegankelijk. Dat bleek weer eens toen het alarm zaterdag aan het begin van de middag opnieuw afging. De reden is dat het brandalarm met grote regelmaat af gaat zonder dat er wat aan de hand is. Soms gebeurt dat tot drie keer in één week. Bij dat automatische alarm moet wel steeds de brandweer van Diemen uitrukken. Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft tot nu toe niet gereageerd op vragen van diemerkrant.nl. De VVD in Diemen heeft inmiddels aangekondigd dat er vragen gesteld gaan worden.  ‘’Dit gebeurt veel te vaak waardoor er niet meer adequaat wordt gereageerd. Dat kan tot problemen leiden wanneer er echt wat aan de hand is,’’ verklaart VVD Diemen op Twitter.