StationDZ-Renovatie

Renovatie metrostation Diemen-Zuid start

De renovatie van station Diemen Zuid start op maandag 12 maart en duurt tot eind november. Tijdens de renovatie blijft steeds één toegang open. Van 12 maart tot half juli is de oostelijke toegang, Roerdomppad, gesloten. Metro-passagiers dienen dan circa 450 meter om te lopen en de Diemerdreef over te steken naar de ingang Scholeksterpad. Daar is ook een lift aanwezig. Van half juli tot november zal de ingang Scholeksterpad dan zijn gesloten.
Door de jaren heen zijn de stations van de Oostlijn steeds rommeliger geworden, aldus het GVB. Om meer licht en ruimte in de stations te creëren worden delen gesloopt, hoeken en nissen weggewerkt, vides van glas gecreëerd en komen de apparaten bij elkaar in één wand. Ook worden de bestaande liften vernieuwd. Verder worden o.a. de trapleuningen en metroborden in het station vervangen, lichtlijnen vernieuwd en lichtbakken boven de trappen vervangen door indirect licht langs de wanden. Meer informatie over de verbouwing staat op wijnemenjemee.nl/oostlijn.