Basisscholen staken

Basisscholen Diemen weer dicht om staking

De basisscholen in Diemen zijn woensdag 14 maart gesloten wegens een staking van de leerkrachten. De directies van de verschillende scholen hebben de ouders daar over geïnformeerd. Dit keer staken de onderwijzers en onderwijzeressen bij het basisonderwijs in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. De leerkrachten willen met hun reeks stakingen 1,4 miljard euro extra voor het basisonderwijs los krijgen. Dat geld, 900 miljoen euro voor een salarisverhoging en 500 miljoen voor het verlichten van de werkdruk, is bedoeld om het dreigende lerarentekort af te wenden. Minister Slob heeft al eerder laten weten dit bedrag niet vrij te kunnen maken. Uit peilingen blijkt overigens dat de steun van de ouders voor de stakingen niet meer zo hoog is als tijdens de eerste aktiedag.