Saan

Saan Diemen geeft jeugd dodehoek les

Koninklijke Saan uit Diemen is weer gestart met de “Dode Hoeklessen’ aan kinderen van groep 8 van een aantal basisscholen in de buurt van Diemen. Elke vrachtwagen heeft een aantal dode hoeken en een chauffeur kan niet in al zijn spiegels tegelijk kijken. Om ongevallen te voorkomen blijft het noodzakelijk dat alle verkeersdeelnemers, dus zeker jonge (fietsende) weggebruikers, goed op de hoogte zijn van het gevaar van de dode hoek, aldus Saan. De kinderen zijn altijd erg enthousiast tijdens deze verkeerslessen en ervaren op een leuke en actieve manier wat de gevaren op de weg kunnen zijn.
De kinderen krijgen eerst de theorie uitgelegd aan de hand van een film en daarna gaan ze naar buiten om met een verhuiswagen van Saan de praktijk te ervaren. Ze mogen zelf om de beurt plaatsnemen achter het stuur, terwijl hun klasgenoten rondom de vrachtwagen staan. Zo ervaren ze zelf wat een vrachtwagenchauffeur wél – en vooral níet – kan zien. Na de praktijk gaan de kinderen weer naar binnen om via vragen van een quiz te controleren of ze alles goed begrepen hebben. Bij het behandelen van de antwoorden wordt alle theorie over de dode hoek nog eens herhaald.