woonfraude

Burgemeester Diemen sluit weer wiet-woning

Burgemeester Boog van Diemen heeft maandag opnieuw een woning laten sluiten nadat er een hennepplantage is aangetroffen. Dit keer ging het om een woning in een appartementencomplex in Diemen-Noord. De sluiting is voor een periode van drie maanden op grond van de Opiumwet. Boog liet al eerder andere woningen tijdelijk verzegelen en heeft dat ook laten doen bij verschillende bedrijfspanden, onder andere op industrieterrein Verrijn Stuart. De aanwezigheid van een hennepplantage kan leiden tot onveiligheid voor de omgeving vanwege overlast, brandgevaar en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid, aldus een verklaring van de gemeente. Om deze situatie te beëindigen wordt de woning per direct voor drie maanden gesloten.