Holland Park

Onrust na faillissement aannemer Holland Park

Kopers en huurders van appartementen in Holland Park in Diemen zijn ongerust over de gevolgen van het faillissement van Bouwgroep Moonen, één van de grotere aannemers in de nieuwbouwwijk. Voor zover bekend werkt Moonen aan vier blokken in Holland Park, de nummers 18, 19, 20 en 21. Bouwblad Cobouw meldt dat de werkzaamheden bij alle projecten stil liggen.. In minstens één van die blokken in Diemen zouden de flats later dit jaar opgeleverd moeten worden maar het is niet bekend of dat doorgaat. De curator die het faillissement behandeld zoekt naarstig naar bedrijven die het failliete Moonen willen overnemen. De bouwgroep zelf wijt de ondergang aan de sterk gestegen bouwkosten.
Wethouder Lex Scholten stelt dat er geen rol is voor de gemeente: ‘’De gemeente heeft geen rol in deze onfortuinlijke zaak. Van de opdrachtgever hebben wij begrepen dat zij verzekerd zijn voor deze situatie. Of er vertraging optreedt en hoe groot die eventueel zal zijn is nog niet bekend.’’