Aanneemer

Al eerder problemen aannemer Holland Park

De failliete aannemer Bouwgroep Moonen, die vier blokken in Holland Park in Diemen aan het bouwen was, moest in 2016 veel meer uitgeven aan nazorg- en garantiekosten dan in andere jaren. Dat komt doordat Moonen te veel projecten in onvoldoende staat afleverde, concludeert het bouwvakblad Cobouw. Directeur-eigenaar Sander Martens geeft in die krant ook toe dat een aantal projecten niet goed werden gemanaged, waardoor extra mankracht was ingezet om opleverdata te halen en boetes te beperken.
Wat er gebeurt met de projecten in de nieuwbouwwijk in Diemen is nog niet duidelijk. Veel kopers stellen vragen op Facebook pagina’s maar daar komt geen reactie op. De curatoren van een advocatenkantoor in Eindhoven zijn in onderhandelingen met een aantal partijen die Moonen, delen daarvan of projecten mogelijk willen overnemen. Van de kant van de projectontwikkelaar van Holland Park in Diemen zelf is geen informatie beschikbaar terwijl wethouder Lex Scholten heeft meegedeeld dat er geen rol is voor de gemeente.