Arent Krijtstraat

Arent Krijtstraat 1 weer terug in raad Diemen

De nieuwe gemeenteraad van Diemen heeft bij de eerste ‘echte’ vergadering direct een heet hangijzer op de agenda: de plannen voor nieuwbouw op de hoek van de Arent Krijtstraat en de Hartveldseweg. De ‘oude’ raad verwierp na felle tegenstand vanuit omwonenden een plan om op die plek een flatgebouw van 12 verdiepingen neer te zetten. B&W hebben nu nieuwe uitgangspunten opgesteld voor een appartementencomplex met 51 woningen in zeven of acht woonlagen. Zo’n plan maakt het voor de projectontwikkelaar AM financieel haalbaar om het project te realiseren. Inmiddels zijn uit de buurt opnieuw bezwaren gerezen. Het plan staat op de agenda voor de informatieve raad van donderdag 12 april. Daar kunnen ook eventuele bezwaren tegen de plannen worden toegelicht.