Raadszaal

Hal en raadszaal gemeentehuis Diemen vernieuwd

De publiekshal en de raadszaal in het gemeentehuis van Diemen worden deze zomer opnieuw ingericht. De centrale hal en publieksbalies krijgen een opfrisbeurt en de klantbediening wordt persoonlijker. Ook worden de balies van Klant Contact Centrum en Burgerzaken meer met elkaar verbonden. De raadszaal wordt aangepast op de groei van de gemeente én krijgt een multifunctioneel karakter. Bij de herinrichting wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande materialen. De plannen zijn ontworpen door Andrea Möhn Architects.
Beide ruimten voldoen momenteel niet genoeg aan de eisen voor arbo, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, gebruikersmogelijkheden en uitstraling. De gemeente wil met de nieuwe inrichting meer de nadruk leggen op een duidelijke, vlotte en persoonlijke dienstverlening. Ook groeit Diemen de komende jaren flink waardoor het aantal raadsleden toeneemt en de raadszaal hierop moet worden aangepast.