Plannen Arent Krijtstraat

Comité Hoogbouw boycot info Arent Krijtstraat 1

Het comité dat strijdt tegen hoogbouw op de hoek van de Arent Krijtstraat in Diemen boycot de informatiebijeenkomsten en inspraak die projectontwikkelaar AM gaat houden over de verdere voorstellen. Die bijeenkomsten zouden in mei en juni plaatsvinden, hoewel nog geen concrete data bekend zijn gemaakt. In plaats daarvan wil de actiegroep de plannen tot aan de Raad van State bestrijden.
Het Comité Hoogbouw, dat bestaat uit omwonenden en dat veel steun uit de buurt heeft gekregen bij het bestrijden van eerdere plannen, vindt dat inspraak verder geen zin heeft nu de gemeenteraad de uitgangspunten voor het nieuwe project al heeft vastgelegd. De bedoeling is dat er een complex komt met ruim vijftig appartementen en zeven of acht verdiepingen. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft vorige maand met die uitgangspunten ingestemd.