winkelcentrum

Winkels Diemen-Zuid willen blauwe zone

De winkeliers van winkelcentrum Diemen-Zuid vragen de gemeente zo snel mogelijk een blauwe zone in te stellen op het parkeerterrein bij de winkels. Zij hebben daartoe een door alle winkeliers ondertekende brief gestuurd. Bewoners van woningen boven de winkels klagen eveneens over de parkeerproblemen.
De parkeerdruk was altijd al groot maar nu er per 1 mei in omliggende delen van de Kruidenwijk wel een blauwe zone is ingevoerd, is er bij het winkelcentrum vrijwel nooit meer een vrije parkeerplek te vinden. Volgens de winkeliers zetten veel mensen van buiten Diemen ’s ochtends nu hier hun auto of bestelbus neer om naar het station Diemen-Zuid te lopen. Daarnaast zetten ook bewoners van Holland Park hun auto in deze wijk omdat ze in hun woonblok geen parkeerplek kunnen krijgen.