Zorginstituut

Zorginstituut tekent bij voor kantoor Diemen

Zorginstituut Nederland heeft het huurcontract voor haar grote kantoorpand aan Eekholt in Diemen-Zuid verlengd. Het instituut, waar 400 mensen werken, heeft zich wel georiƫnteerd op een andere plek in de regio maar Diemen kwam er zowel qua locatie, bereikbaarheid en betaalbaarheid goed uit, aldus een woordvoerder. Het pand, het enige kantoor dat in Holland Park is blijven staan, wordt het komende halfjaar wel intern verbouwd om het na 15 jaar intensief gebruik aan te passen aan de eisen van deze tijd. Ook wordt gezocht naar een tweede huurder want het Zorginstituut maakt straks alleen gebruik van de 4e tot de 8e verdieping. Zorginstituut Nederland is een overheidsorganisatie (een zogenaamd zelfstandig bestuursorgaan) dat onder meer de minister van volksgezondheid adviseert over de samenstelling van het basispakket, bijvoorbeeld of bepaalde nieuwe medicijnen vergoed moeten worden, en voor wie.