Diefstalfietsen

Politie: diefstal fietsen in Diemen stabiel

In Diemen zijn dit jaar tot en met half mei 57 diefstallen van fietsen gemeld bij de politie. Dat is één meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De politie herkent dan ook niet het beeld dat wordt geschetst bij een aantal Diemer Facebook-groepen dat er steeds meer fietsen worden gestolen, met name bij station Diemen, aldus een woordvoerder op vragen van diemerkrant.nl. ‘’De cijfers geven voor nu geen reden voor extra aandacht aan de stationsgebieden. In de plannen van het basisteam zijn voor 2018 de stationsgebieden wel aangemerkt als ‘hotspots’. Dit aangezien het locaties zijn waar veel persoons- en vervoersbewegingen bij elkaar komen. Deze gebieden hebben dus al voor de politie hogere prioriteit in de dagelijkse surveillance.’’