Parkeerplaats

RK Kerk wil parkeer- terrein af gaan sluiten

De RK Parochie Sint Petrusbanden is van plan om de nabijgelegen eigen parkeerplaats aan de Schoolstraat in Diemen, bij de halte van lijn 9, met een slagboom af te sluiten. De parochie kan dat parkeerterrein vervolgens in exploitatie nemen. Dat is naar voren gekomen tijdens overleg van wethouder Jeroen Klaasse met het parochiebestuur. Volgens Klaasse is de kans op behoud van het historische parochiegebouw naast de kerk, dat momenteel in een vervallen staat verkeert, groter geworden. De gemeente heeft eerder, mede op aandringen van Erfgoedvereniging Heemschut, de parochie verzocht om voor 1 september voor het uit 1882 stammende parochiegebouw met een onderhoudsplan te komen of het pand te verkopen. Anders worden wettelijke stappen overwogen om verder verval van het monument te voorkomen.