Diemen Rochdale

Minder huisuitzettingen bij corporatie Rochdale

Woningcorporatie Rochdale, die ook op grote schaal in Diemen actief is, hoeft steeds minder mensen hun huis uit te zetten omdat ze de huur niet betalen. In 2014 had Rochdale nog te maken met 156 ontruimingen, een jaar later was dat gedaald naar 97, in 2016 waren er 82 huisuitzettingen en afgelopen jaar hoefde Rochdale in niet meer dan 34 gevallen een ontruiming in te zetten. De daling komt door de succesvolle samenwerking tussen corporaties en gemeenten in de aanpak van armoede, schuld en huisuitzettingen, aldus Rochdale. Verplicht budgetbeheer, het inhouden van de huur op de uitkering en directe betaling van de huurtoeslag aan corporaties helpen bij het voorkomen van schulden en huisuitzettingen. Rochdale signaleert wel dat het aantal onrechtmatige bewoningen toeneemt waarbij sprake is van hennepteelt en onderhuur.