blauwe zone diemen noord

Blauwe zone mogelijk ook in Diemen-Noord

Het is niet uitgesloten dat er ook een blauwe zone komt in Diemen-Noord, te beginnen met de Buytenweg en directe omgeving. B&W kijken naar de situatie daar op basis van de resultaten van een parkeeronderzoek in een aantal Diemense wijken. Buytenweg is interessant geworden voor langparkeerders van buiten Diemen, waaronder buitenlanders, sinds er per 1 april in Spoorzicht en Buitenlust een blauwe zone is ingevoerd waardoor treinreizigers daar niet meer langdurig kunnen parkeren. Andere wijken waar het parkeeronderzoek is uitgevoerd zijn Biesbosch, een deel van Polderland en van de Kruidenwijk, Roggekamp/ Vlasdonk/ Tarwekamp en de Anne Frankrijk, alle in Diemen-Zuid. Maandag is al een blauwe zone ingesteld op het parkeerterrein Kruidenhof en in enkele aangrenzende straten.