Zaai

Eerste editie ZAAI Diemen succesvol afgesloten

Het ZAAI traject, dat startende ondernemers uit Diemen ondersteunt met coachingsessies, masterclasses en netwerkevenementen, is donderdag succesvol afgesloten. Alle deelnemers ontvingen daarbij uit handen van wethouder Jeroen Klaasse van economische zaken en ondernemerscoach Anja de Die een certificaat.
Het initiatief voor ZAAI Diemen ligt weliswaar bij de gemeente maar diverse partners uit het bedrijfsleven hebben bijgedragen aan het programma. Ook hielpen de deelnemers elkaar door te werken met zogeheten intervisiebijeenkomsten. Klaasse: ‘’Door het ZAAI programma kregen we als gemeente allereerst een veel beter zicht op de toenemende groep zelfstandig ondernemers in Diemen. Ik was aangenaam verrast door de uiteenlopende producten en diensten die deze starters aanbieden. De voltallige groep deelnemers bleek erg gemotiveerd om aan ZAAI mee te nemen. Zij hebben zich dan ook op diverse punten verder kunnen ontwikkelen als ondernemer. Gezien het succes van deze editie wil ik ZAAI volgend jaar graag een vervolg geven.”
Deelnemer Rick Schön, eigenaar Schön Producten en Interieur: “Na het enthousiast starten van een eigen bedrijf raakte ik al gauw de weg kwijt door alles wat er op je af komt. Je gedachten gaan meer uit naar tijd en geld en te weinig naar je passie en talenten. Door het ZAAI coachingstraject heb ik hier een balans in kunnen vinden en doe ik wat ik leuk vind met een heldere visie op de toekomst.”