20.000 Euro

Beloning 20.000 euro na moordaanslag Diemen

Justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip na de dodelijke aanslag op Vincent Jalink bij zijn woning aan de Klipperweg in Diemen-Noord. Jalink werd daar op 27 mei 2016 doodgeschoten voor de ogen van zijn 9-jarige zoontje. De jongen zat naast zijn vader in de auto toen die auto bij de woning van Jalink onder vuur werd genomen. Buurtbewoners hoorden zo’n zes schoten. Het slachtoffer wist nog wel zelf de auto uit te komen maar overleed in het ziekenhuis. Het was een wonder dat het zoontje niet geraakt werd, meldde de politie later. Eerder dit jaar werd een 28-jarige Gideon G. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. Later pakte de politie nog drie mannen op maar die zijn vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Justitie is daarom op zoek naar mensen die meer weten, zo meldt Het Parool.