Buitenlust

Gemeente biedt bewoners Buitenlust excuses aan

De gemeente Diemen heeft de bewoners van Buitenlust excuses aangeboden voor een eerdere brief waarin de indruk was gewekt dat het plan voor een flatgebouw op het speelveld bij de wijk al geregeld was buiten de bewoners om. ‘’Deze brief heeft veel reacties losgemaakt. We kunnen ons voorstellen dat u zich door de inhoud van de brief overvallen voelt,’’ staat in een nieuwe brief.
De gemeente legt uit dat ambtenaren op dit moment op enkele locaties in Diemen onderzoek doen naar de haalbaarheid voor sociale woningbouw. Buitenlust is een van die zoeklocaties. Aan de hand van dit onderzoek kan de gemeente vaststellen of woningbouw op die locaties technisch en financieel haalbaar is. ‘’Er is in Diemen een tekort aan betaalbare woningen voor starters, jongeren en senioren. De gemeenteraad wil om die reden 1.085 betaalbare huurwoningen in Diemen bouwen.’’
De gemeente zal nu ook een presentatie geven tijdens een bijeenkomst op dinsdag 26 juni in  het gemeentehuis die door de bewonersvereniging Buitenlust is georganiseerd. ‘’Zodra het onderzoek is afgerond gaan wij met u het gesprek aan. We zullen dan de onderzoeksresultaten presenteren en over alle aspecten in gesprek gaan. Pas als de gesprekken met bewoners zijn afgerond zal besloten worden of er een procedure wordt gestart tot wijziging van het bestemmingsplan.