Asbest sanering

Asbest sanering bij flats Rode Kruislaan Diemen

Aannemer Dirkzwager Groep uit Almere voert deze week asbest sanering uit bij de flats aan de Rode Kruislaan in Diemen. De werkzaamheden worden op alle acht verdiepingen uitgevoerd. De aannemer heeft de bewoners eind vorig week in een kort briefje verzocht niet op de balkons te komen. ‘’Dit is voor uw eigen veiligheid. Wij verzoeken u dringend zich aan deze aanwijzing te houden,’’ schrijft de aannemer met hoofdletters. In de brief wordt verder niet gesproken over het gesloten houden van ramen en deuren. De gemeente Diemen stelt dat voor de werkzaamheden een sloopmelding is ontvangen. ‘’Deze melding voldoet aan alle wettelijke eisen.’’ De gemeente heeft verder geen rol bij dit soort situaties. Woningcorporatie Rochdale stelt op haar beurt dat de bewoners in februari zijn geïnformeerd via een hen toegezonden brochure.