Nuonweg

Opening Nuonweg weer een stap verder

De opening van de Overdiemerweg langs de Nuon-centrale tussen IJburg en de Maxis/Muiden, beter bekend als de Nuonweg, komt weer een stap dichterbij. De gemeenteraad van Diemen behandelt komende maand een aantal voorstellen waarmee de openstelling mogelijk moet worden. Daarbij is ook een voorstel om voor fietsers bij de Fortdiemerdamweg, Over Diemen, een gelijkvloerse kruising te maken. De raad van Diemen heeft eerder om een ondertunneling gevraagd maar dat is volgens B&W te duur. De plannen zijn opgesteld door de gemeente Amsterdam dat ook alle verdere kosten voor haar rekening neemt. Het is de bedoeling dat de Nuonweg in 2020 definitief open kan voor autoverkeer. De parallelweg over de brug over het Amsterdam Rijnkanaal moet dan uitsluitend busbaan worden maar dat is nog niet formeel besloten.